lørdag 18. april 2009

Rasistiske voldtekter?

NRK meldte denne uka om at samtlige overfallsvoldtekter de siste årene var begått av menn med innvandrerbakgrunn, afrikanere og kurdere, fikk vi vite.

Mange tanker ble presentert for hva som er årsaken, ganske frimodige var mange ideer også. Forslagene gikk fra uakseptable holdninger til traumatisk bakgrunn.

Men det var en forklaringsmodell jeg ikke hørte fra noen. Nemlig at voldtektene er rasistiske. At voldtektsmennene mener de har en slags rett til å undertvinge og misbruke norske kvinner fordi norske kvinner ikke er noe særlig verdt.

Holdningen ville i tilfelle ikke vært noe særlig ny. Det er en kjent sak at grunnet en rekke ideer mener mange av verdens menn at europeiske kvinner har lite ærbarhet. Dette kunne selvfølgelig bare vært et spørsmål om en idé om at en kvinne som har ulike sexpartnere heller ikke har noen ærbarhet å respektere. Men faktum er jo at løssluppenhet er langt fra noe som norske og europeiske kvinner har funnet på. Promiskuitet, mannlig og kvinnelig, finnes på alle kontinenter, og Afrika er så definitivt utøvere av slike holdninger.

Det er noe som man møter - oftest indirekte - når man reiser eller når man omgås mennesker fra andre kulturer. Med bakgrunn i følelser, og kanskje i noen tilfeller, et oppkok av pseudo-rasjonelle ideer, ideer om generasjoners utbytting av fattige land, er hvite mennesker, mennesker som ikke fortjener respekt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar