mandag 3. august 2009

Tøv fra Lillevolden

Stein Lillevolden er et godt eksempel på at man kan være intelligent og ganske så dum samtidig.

I en kronikk i Aftenposten 3. august 2009

http://www.aftenposten.no/meninger/kronikker/article3197685.ece

forteller han historien om en etiopisk asylsøker som ikke ville reise hjem da norske myndigheter fant ut at han ikke var kvalifisert til beskyttelse i Norge.

Triksene Lillevolden bruker i kronikken er:
  1. Trekke linjene til 1930 og 1940-tallets Europa da ekstreme regimer produserte flyktninger.
  2. Den etiopiske asylsøkeren er nå død - det antydes en sammenheng med at han hadde tre slitsomme, svarte jobber i rengjøringsbransjen.

Og dette blir det kronikk av!!!!

Verden er urettferdig, altfor mange mennesker lider, altfor mange får ikke de muligheter de trenger. Men regelverk må det være, og regelverket kan helt sikkert være hardt for de som er i grenseland for en rettighet men kommer til kort.

Uansett: Er du flyktning fra Etiopia, har du INGENTING i Norge og gjøre. Vi er ikke naboland, vi er ikke engang på samme kontinent. Vi i Norge kan gjerne hjelpe masse til flyktningeleire i nærliggende land. Men flykter du fra Etiopia er du kun flyktning frem til du kommer til et land hvor du er i sikkerhet. Reiser du videre er du immigrant - Lillevoldens asylsøker har i følge kronikken kommet til Norge fordi han ønsker å forsørge familie - særlig en ung sønn - i hjemlandet. Et nobelt mål. Men det gjør han til økonomisk motivert immigrant, og de har INGEN, absolutt INGEN internasjonale rettigheter som sikrer dem opphold i Norge.

Det er minst 2 milliarder fattige mennesker i verden som gjerne skulle flyttet til et rikt land. For en som hater Vesten, slik Lillevolden gjør, ville det sikkert vært greit at de kom hit og overbelastet samfunnene våre, og føkket opp kapitalismen vår. Lillevolden har bare glemt en ting: Ramler samfunnet rundt han sammen, går det rimelig snart ut over hans egen situasjon, og helt sikkert også ut over ignorertemiddelklassebarnklubben Blitz.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar